2 hester i V75!

20.03.2018

Ennå 2 uker har gått og litt har skjedd disse ukene også. Vi har hatt nydelig sol og fine forhold. Noe kaldt på natten men tiner godt i løpet av dagen. Hestene koser seg i solen og byr på hopp og sprett i luftegårdene.

I uken som var startet Spik Lotta og S.G Jerv Blesa i Bergen 10/3. S.G. Jerv Blesa fikk med seg en 5.plass, fikk en galopperende hest ut framfor seg og galopperte selv, synd! Hun er ærlig og går til mål som vanlig. Skal starte igjen nå på lørdag 24/3 på Sørlandet i V75-5 løp 7. Hun står fint inne, har fått en Eirik Høitom i vogna og jeg er spent på hva de to kan få til i dette selskapet. Hun er bedre en raden og hatt endel utur siste løpene, veldig spennende!  Med til Sørlandet skal også Spik Lotta, hun starter i V75-3 løp 5, Tom Erik Solberg skal kjøre henne fra spor 1. Hun er hard ute og har aldri startet 2600 før, hun har styrke og kapasitet så hun skal takle distansen bra. Med en fin reise innvendig kan hun by på en sluttspurt. To hester til start i V75 er stort for en liten trener som meg og jeg grugleder meg! Startlistene ser sånn ut:

Hestene ellers trener på som vanligt. Tjøtta Viktor nærmer seg start, noe høy på laktat enda, har trent ganske hard siste perioden med 4-5 tunge økter i uka, letter litt på treningen nå og tester han neste uke igjen, sikter på prøveløp i April.

Smedheim Lys er en fryd å jobbe med. Vokst mye siste tiden og utvikles fint, hun er påmeldt premiesjangsen og vi sikter mot start til neste år, kjører derfor ikke større farter med henne enda, hun har vist talent og fart så nå jobber vi med å få henne sterk og solid i kroppen. Mengde og kontinuitet er nøkkelen. Dag Solana er ikke komt like langt som Lys da hun har slått på seg en senefeste/ligamentskade h.bak. Har tatt henne hjem og har henne på løsdrift for att hun skal rehabiliteres fortes mulig. Skrittes inntil videre og skal ta en ny vurdering om 3 uker.

Les mer om hestene og individuelle treningsrapporter her.

Hjemme tømmekjøres det for fult og det går som en drøm, god grunnhåntering gjør jobben lekende lett! Juniflya er en harmonisk og trivelig hest som gjør alt rett. 

Avlshoppene Roleanna og Gomnes Vilja begynner sakte men sikkert å nærme seg følling, bare 2,5mnd igjen! Hingst for 2018 er ennå ikke bestemt men vi begynner å nærme oss. Det står mellom Myr Faksen, Ingbest og Will Prinsen blant annet. 

Også denne gangen må Cecilia Linn nevnes, hun tok i kveld (20/3) en finfin 2.plass i montedebuten på Forus travbane! Stort grattis til Nina som jobber på dag ut og inn, så himla fortjent!