3 nye hester i trening!

11.12.2018

Vi har fått inn 3 nye hester i trening iløpet av de siste ukene. Dette er veldig gøy og jeg er veldig takknemelig for å få tilliten fra eierene. Hestene er 1-åringene S.G Vårlanda og Dag Lyngmøy fra samme eiere, Stall Mogs som består av Monica Haugland med familie og Stein Ove Seljelid. Disse skal stå her en periode for litt trening, de er innkjørt og allerde i god gang med "trappen" med kilometer.
Den tredje hesten er Karmland Balderina som eies av John Inge Naustvik. Hun er 4år og har fått føll i år men har allerede vert i trening i 5mnd hjemme hos eier. Vi trener på og sikter på å få henne til start på vårparten. Les mer om hestene her.

Forrige helg måtte vi desverre stryke S.G Jerv Blesa og Spik Lotta fra V75-kjøringen på Klosterskogen 1/12. Jeg kjørte hele veien til Røldalsfjellet før jeg måtte snu, det var dårlig føre og mye snø i veien, tok rett og slett ikke sjangsen på å fortsette. Hestebilen er egentlig god å kjøre men med så mye snø, 0C føre og frammhjulstrekk gikk det ikke. Snudde i ergelse og så løpene fra sofaen, hadde jo selvsagt vunnet begge løpene hadde vi vert på plass!
Livet går videre, vi bor ille til på Vestlandet og noen transportstrykninger får vi regne med, evt ikke melde over fjellet til April, alt etter som..

S.G. Jerv Blesa går i en aldrig så liten vinterdvale til over nyttår en gang, hun har startet jamt og trutt gjennom hele året og frotjener en liten pause. 28 starter har det blitt, en 1.plass. fire 2.plasser og tre 3.plasser med totalt 140.500,- innkjlørt i år. Målet var å kjøre inn 140' med henne så må vel si meg ganske fornøyd med dette! Hun kommer til start igjen i slutten på Januar er tanken.

Spik Lotta tar ikke pause, hun trivest godt i kaldt og surt vær med sine halsplager. Hun starter allerede torsdag, denne gang er det monte og Synne Nybø skal ri. Hun står ok til i løpet og det blir spennende! Vi har hatt litt krevende forhold med barfrost til og fra så treningen har vert litt alternativ for Spik Lotta, hun trives med forandring og satser på att det gjør susen med litt omlegging på treningen. Startliser finner du her.

Smedheim Lys jobber på og går fortsatt ganske tung vintertrening og responderer bra på det. Blir sterkere og sterkere for hver uke. Begynner å bli mer liksidig og vi begynner snart å kjøre på med litt fart. Dag Solana er reist til medeier John Inge for litt trening, han har kjøpt halve og skal ha henne en periode nå.

Føllbarnehagen er nå full med 5 stk føll, siste tilskuddet er varmblodshoppen Merci Pan som eies av Hilde Låstad Haraldsen. De 4 andre føllene er: S.S.G. Torden Brage, Sterk Kuling, Vinda Rolana og Vinda Rigel, disse kan du lese mer om her.