4.plass, V75 og ledig kapasitet

15.08.2018

Ny uke og nye muligheter.

S.G. Jerv Blesa fortsetter å utvikle seg, var veldig bra til 4.plass i finalen på Forus som gikk 7/8. Hun fikk ett fint løp innvendig og gikk ny rekord på 28,7! Med det beviste hun att hun etterhvert er klar for nye utfordringer og skal dermed starte i Grunncupen i V75 i Bergen lørdag 18/8. Hun står på strek og har fått spor 2 og Åsbjørn Tengsareid i vogna. Det er noen gode hester imot her men går hun feilfritt og får ett fint løp, kan hun havne på trippelen.
Startlister her (V75-1 løp 4).

Spik Lotta har hatt problem med allergier/luftveiene i sommer, det har vært mye støv både i trening, løp og luftegård da det har vært så varmt, vi har sett igang noen tiltak og hun går nå på løsdrift. Hun er meldt til løp tirsdag 21/8 på Forus.

Lotta og Jerv Blesa gikk intervaller på banen på lørdag og de var fine begge to. Vi varierer litt på hvor mange og lange intervallene men i dette tilfellet var det en gjennomkjøring før løp for de begge og de gikk 6x700m, vekslet på å ligge i rygg og ved siden av hverandre. Disse intervallene var ment for att de skulle få «fart i beina» og de gikk ganske fort siste 3-400m på intervallene. Er det lengre mellom løpene og hestene skal trene mer går de gjerne 10-12 intervaller fordelt på to heat. Da med noe lavere fart. Vi kjører alltid med pulsmåler og styrer treningen etter det.

C.C. Heaven er også meldt til Forus 21/8. Han gikk ett jobb sammen med Biwa på mandag der de gikk en 23 tid over 2500m med en raskere avslutning. Han er fortsatt valpete og forstår ikke helt hva han skal. Vi har lagt om treningen litt og håper det skal fungere.

Resterende jobber på. Nito ble solgt forrige uke og jeg kjørte han til Forus mandag for videre transport, ønsker nye eiere lykke til. Dag Solana hentet jeg på mandag, hun har vert 1mnd hos Ole Johansen og han har forhåpentligvis «fikset» henne. Hun vil trene sammen med Smedheim Lys frammover. De går da 4-5 ganger i uken, banetrening, mosjon i skogen, fartslek og galopptrening står på planen.

Vi har endel ledig kapasitet og tar gjerne inn din hest i trening! Vi har forbedret flere hester siste halvår og vil gjerne prøve flere. Vi trener veldig variert og tenker skadeforebyggende hele veien, vi har fram til nå ikke behandlet en eneste hest i leddene! Hestene går harde økter men kontrollerte med puls og laktat, samt en variasjon på mengde og lengde. De går ridetrening i skogen, klatrer, dressur, bomarbeid og galopptrenes. Dette gjør att de blir gjennomtrente og alle muskelgrupper brukes!

Er også på utkikk etter hester for salg/leies ut.
Kontakt Mari - 97 54 25 95.