UKE 5

06.02.2018

Uke 5 over og vi er dermed komt til Februar måned, det blir lysere og lysere ute og solen titter frem rett så det er. Vi har hatt kanonvær siste uken og både to og firbeinte koser seg ute. Ikke mye nytt, vi hadde to hester til start forrige torsdag i Bergen. S.G. Jerv Blesa gjorde en heroisk innsatts til 5.plass. Hun var uheldig å var med på en stygg hjulhekt og galopperte i første sving, ble påkjørt av hest bakfra og kom sist i feltet men på en eller annen måte fant hun beina igjen og sprang forbi hester og tok 5.plassen, for en skalle på den lille dama!
Spik Lotta startet også, hun satt fast i flere rygger og kjørte slalom ned oppløpet til en 5.plass. Hun hadde alle krefter spart og så veldig fin ut, spennende neste gang ut!

Søndag reiste Biwa hjem til eier, som kom hjem fra ferie den dagen, vi takker for fortroelsen og ønsker lykke til videre. Vi hadde trent og preppet for løp lørdag 10/2 men hun kom desverre ikke med..

Tjøtta Viktor trener på og det ser postivt ut! Går 5-6 dager i uka, mye fartslek og tempoveksling i skogen samt endel arbeidskjøring med tungvogn i bakkene. Gikk ett 3000m jobb på søndag og fungerte bra.

Spik Lotta tatt det roligt etter starten, går mye rideturer i skogen og dressur for å holde humøret oppe og kroppen i orden. Skal trene noen uker før det blir start igjen, da vil hun gå noen tyngre intervaller i bakke og bane hvor vi skal teste laktat på henne for å maksimere treningen.

S.G. Jerv Blesa har også tatt det roligt etter starten, gikk fartslek på mandag og noen rolige turer i helgen. Skal starte igjen på lørdag på Forus, løp 1 - se startliste her. Noen tøffe imot men holder hun seg på beina skal hun være med der fremme.

Dag Solana og Smedheim Lys gjør mye det samme om dagen,  mosjon i skogen - skritt og jogg, etterhvert litt tempoveksling. Går 5-6 ganger i uka. Vi er heldige med bakkene på Haugalandet, de jobber godt i lav fart og med høy puls der! Galoppintervaller i grop 4 x 3,5min 2 ganger i uka.

Åringene Juniflya, Amanda, Honannas Mirabelle og Garli Prinsessa, er det lite nytt med, de vokser og ser bra ut. Samtlige har ett fint trav og det skal bli spennende å jobbe videre med de. Hadde seg en "treningsøkt" idag der de fikk springe rundt på engen.