Ny uke og en andelshest for salg!

17.12.2017

Denne uken over og julen er rett rundt hjørne. Hestene trener på som normalt og vi jobber på i vestlands været. I begynnensen på uka hadde vi nydelig sol og kaldt vær, ikke helt samme resten av uka men brukbart. Forrige søndag fikk vi utstyr og sko -leveranse fra Horze Jarlsberg og samtlige av hestene på travbanen er skodd med broddsko. Velger å sko med skrubrodd da vi kan skru broddene inn og ut som vi vil utifra vær og underlag. Noen mener det er mye jobb med skrubrodd, jeg synest det fungerer bra, iallefall om man har en brukende gjengtapp og blindbrodd i hullene når de går uten brodd. Samt att man kan brodde med ulike brodder utifra baneunderlag o.l.

På travbanen er jeg fornøyd med hestene, åringene, Smedheim Lys og Dag Solana, som forøvrig snart er 2åringer, ser bra ut og jogger på. Fikk en liten film av Dag Solana i luftegården, veldig fint trav i henne. Miss Sirius gjør som hun skal og fungerer greit. Stor hest med ett stort og krevende trav. S.G Jerv Blesa er skodd om og skal ut i løp igjen på tirsdag på Forus. Løp 9 - hest nr 11. Denne gang skal Thomas Sverre Karlsen kjøre, se startliste her. Hun har fungert fint i trening og tok løpet forrige lørdag bra, gikk dobbelheat på torsdag 4 bakkeintervaller + 4 baneintervaller og gjorde det på en fin måte med ok pulsverdier. Ellers har hun gått mosjon og fartslek samt et par rideturer. Smedheim Maia har gått mye tungt denne uken men også mosjon og fartslek samt en ridetur, veldig fornøyd med henne denne uken også og har sett oss som mål å få henne ut i løp i slutten på Februar. Neslands Odin har vi bestemt oss for å selge, vi sitter inne med mesteparten andeler selv og vil selge han til fordel for løpshest. Han er en fin hest med mye motor og vilje, men trenger litt mer tid på seg. Det har vi desverre ikke da vi må prioritere løpshester for øyeblikket. 

Føllene hjemme har det bra, de har kost seg mye i snøen, leker og springer mye. De er velig flinke å spise å drikke, de får 2l kraftfor om dagen og man kan nesten se att de vokser dag for dag, om noen uker er de allerede åringer - klassifisert som iallefall. Etter planen skal de begynne å vennes til utstyr og påbegynne temmingen snart. De er fornuftige og enkle å ha med å gjøre alle sammen så dette tror jeg ikke blir noe problem. De vil gjerne ha noen kompiser til å leke med og vi tar gjerne imot flere føll om det er noen der ute som har. Les mer om føllbarnehagen og priser her.

SÅ til ukens nyhet - ANDELSHEST for salg. Vi er så heldige å få administrere salget av føllet Amanda. Vi vil gjerne rekrutere hesteeiere til travsporten og virksomheten, derfor har vi bestemt at Amanda skal selges i 50 andeler og en andel koster kun 1.200NOK. Vi vil gjerne att dette skal være en hest alle  kan være med på og vi tror denne hesten kan nå langt. Vi har laget en egen hjemmeside for å administrere salget av Amanda - gå til:  https://andelshest.webnode.com/ for å lese mer om andelslaget og Amanda. BLI MED - KJØP EN ANDEL!