UKE 6

13.02.2018

Uke 7 over og fortsatt fint vær, nydelig å trene hest om dagen, sol og fint underlag! Vi bor nærme kysten og har ikke problem med snø som mange andre ellers i landet har. Har hatt noen dager med snø i vinter men stort sett har vi hatt bart og mykt underlag. Ellers fikk vi høyleveranse fra Danmark denne uke, veldig fint høy! Analysen viser bra verdier og hestene elsker det! Grovforet er det viktigeste hestene får i seg, så å ha analyse på høyet er obligatorisk for min del. På denne måten vet jeg hva jeg skal supplere med for att hesten skal få i seg alle næringstoff, vitaminer og mineraler.

Hestene trener på som vanligt. S.G. Jerv Blesa startet lørdag på Forus i løp 1. Ole Johan Østre kjørte og det ble en ok 6.plass. Hun galopperte to ganger og hang på en tom. Hun får en litt roligere periode nå og lader infor vårens starter.

Spik Lotta ser fin ut, ble introdusert for arbeidsvogn denne uken og har fungert fint med den. De får jobbe godt i bakkene med arbeidssele og tung vogn! Skal starte neste uke og skal teste henne i ett jobb på torsdag.

Tjøtta Viktor har også godt endel med arbeidsele, går godt med det. Ellers fartslek og tempo. Kjørte en 3000m på søndag på 1.48, fungerte greit, litt høy på laktat etterpå og vi trener videre.

Smedheim Lys og Dag Solana gikk 5 ganger forrige uke, skrittes og jogges i skogen samt galoppintervaller i grop. De ser fine ut og vi øker gradvis på mengde og tempo i skogen, kjører med pulsklokke og de jobber godt begge to.

Juniflya og Honannas Mirabelle ser fine ut, denne uken begynner vi temmingen og vi gleder oss! På fredag reiste Amanda og Garli Prinsessa fra oss, de ble desverre solgt og er reist til Sverige til sine nye eiere. De gikk rett på hengeren begge to og oppførte seg fint, kjekt å kunne levere fra seg godt håndterte åringer.