Månedsrapporter

Septmeber 2018


Rolig måned på startfronten med kun 3 starter hele måneden, men gangske ok resultater alikevel. 3 starter på 3 forskjellige baner, Bergen, Forus og Bjerke. Totalt 24.000,- inn på de startene. Mye forandringer denne måneden, vi har flyttet alle hestene hjem på gården og avsluttet leigeavtalen på travbanen. Vi har fine treningsforhold hjemme og vi reiser til travbanen for å kjøre hurtig når det trengs. Alt i alt mye bedre for både trener og hester. Vi har store fine luftegårder og landige omgivelser her hjemme i Stokkadalen. Ny hest inn denne måneden: Rusken Junior

C.C. Heaven ble solgt i begynnelsen av september. Ønsker nye eiere og trener lykke til videre.

S.G. Jerv Blesa også best denne måneden med 2 starter. Startet under klasseløpshelgen på Bjerke lørdag 8/9. Galopperte desverre inn i siste sving med krefter igjen, ergelig men sånn er det av og til. Startet igjen 15/9 på Forus, gikk ett kanonløp og fikk med seg 2.plass og 20.000 da det var grunncupskvalifisering i V75. Ny rekord gikk hun også, 27,9, veldig bra!

Spik Lotta ferdig behandlet og i full trening, sett veldig fin ut og startet 27/9 der hun ble nr.4 og fikk med seg 4.000,- Trengte nok løpet men gikk veldig bra til mål. Trenes mot nye starter i Oktober.

Rusken Junior har gitt ett hyggelig inntrykk, ærlig hest med mye vilje. Har mye galopp på CV og har vert en hissig type. Har gått noen heat på banen og ser fin ut, skal gå prøveløp i begynnelsen på oktober.

Smedheim Lys trener på, får trent veldig bra her hjemme, med grusvei på 8km og varierende opp og ned er det perfekt for fartslek og jogging av unghester. Hun trøbler fortsatt tidvis med travet da hun setter h.bak innunder seg, begynner å bredde med denne og med det tar tid.

Dag Solana trener også bra, mye fartslek og jogg. Renttravende og spenstig.

Avlshopper, Roleanna og Gomnes Vilja, samt reservemamma Sjabrina og føllene Vinda Rigel og Vinda Rolana står på løsdrift og fores godt. Det er som vanlig krevende vær her på vestlandet så mye mat må til for å opprettholde tillvekst og behov. De har en stor hall hvor de trives godt når det regner å blåser, her møkker vi hver dag og det er tørt og og godt om plass til alle, vi forer inne i hallen ved dårlig vær. Vi har fått svar på forprøver vi har sendt til Eurofins og høyet og høysilasjen vi har laget selv ble veldig bra for føll og unghester, kvalitet H1 med godt med protein.August 2018

August har vert en forholdsvis rolig måned med få starter. S.G Jerv Blesa stod for de beste prestasjonene også denne måneden.

Travbanen:
C.C. Heaven
gjorde ett par starter men gjorde ikke noe vesen utav seg. Skjekkes opp og vurderes om vi skal fortsette eller ikke.

Nito solgt for eier og reist til nye eier i begynnelsen av August, ønsker nye eiere og trener lykke til

S.G. Jerv Blesa startet 3 ganger under August som resulterte i 2-4-5 og 2 nye rekorder! Totalt 21.000 inkjørt og 28,7 i rekord på henne under August, flink hest!

Spik Lotta under behandling i August, hatt problemer med luftveiene og hoste, allergi, diffuse sytom. får kortison i pulverform og behandles, 14d karantene på dette og starter ikke før i slutten på Septmeber. Trenes forsiktig under behandling.

Smedheim Lys ser fin ut, trenes mer og hardere. Trøbler litt med travet innimellom da hun setter h.bak innunder seg. Jobber med å fikse dette. Ellers en fin traver

Dag Solana vel hjemme, veldig fin å kjøre etter ett opphold hos Ole Johannsen, trenes sammen med Lys og det ser bra ut. Lett type som beveger seg korrekt. Trenes 4-5 dager i uken.

Hjemme:
Avlshopper og føll spiser og vokser, alt bra med samtlige.


Juli 2018

Juli har vert en ok måned, ikke så mange starter men en seier har det blitt, den sto S.G. Jerv Blesa for i Bergen 19/7 hvor hun vant lett.  30/7 kom en ny hest inn på stallen, Spyd Ø.K.

Travbanen
C.C. Heaven startet 3/7, det ble mange omstarter og han ble litt het, fikk mest sannsynlig tunga over bittet og drog i ukontrollert galopp. Fungerte greit etter galoppen men ble disket. Dårligt med løp til han denne måneden og han får en tyngre treningsperiode med langintervaller og baneintervaller.

Nito jobber på i arbeidsvogn og går trykkvognsintervaller, han blir sterkere og sterkere. Vil gjerne att han skal bli sterk i kroppen slik att han har styrke til å holde travet.

S.G. Jerv Blesa startet 3 ganger i Juli. Hun startet i Bergen 12/7 hvor hun tok en fin 4.plass. Uken etter startet hun også i Bergen 19/7 hvor hun tok en enkel seier. Hun har aldri vunnet løp før og dette var derfor veldig morro! 31/7 startet hun på Forus, dette var en kvalifisering til Forus kaldblodscup hvor hun tok en ok 6.plass og kvalifiserte seg til finalen 7/8.

Spik Lotta har ikke hatt en bra måned. Vi reiste til Sverige og startet i monteløp på Arvika 6/7, hun hadde ikke dagen og galopperte (?). Det viker som hun sliter i varmen og med støvet som kommer med den. Har fått en liten ferie på beite.

Smedheim Lys jobber på, hun har vokst mye i sommer og har sett seg mer i kroppen. Øker mengde og fart gradvis og hun gjør det lett.

Dag Solana er hos Ola A. Johansen på ett lite opphold med håp om att hun kommer på bedre tanker da hun har vert en aning vanskelig å kjøre/håndtere. Gode rapporter der i fra og kommer hjem igjen i starten på neste måned.

Hjemme
Roleanna og Gomnes Vilja begge konstantert drektig med Kleppe Fanden på første forsøk! Føllene Vinda Rigel og Vinda Rolana vokser fint og ser ut til å bli fine individer begge to. Rolana og "ammemamma" Sjabrina fungerer fortsatt veldig bra ilag og de går på beite.


Juni 2018

Juni var ingen kjempemåned og resultetene labre i forhold til mai, en trippel og noen premier ble det samt mye galopp.
Hjemme ble det født 2 føll 7/6. Roleanna fikk ett hoppeføll e. Bork Odin. Gomnes Vilja fikk et hingsteføll e. Smedheim Solan. 5/6 hadde vi med oss hjem en ny hest fra Forus som skal stå i trening hos oss, kaldblodsvallaken Nito.

C.C. Heaven startet to ganger, fikk med seg en premie på 18,5 på Forus 5/6. Trener på som normalt. Trener mye på banen, men veksler mellom intervaller a 700m, langintervaller 1600m og heat.

Nito fikk 2 uker på beite for litt ferie og for å finne roen litt. Ble satt i trening igjen i slutten på måneden og trener mye arbeid og trykkvognsintervaller for å bli sterk.

S.G. Jerv Blesa startet juni med en finfin 3.plass i Bergen 2/6, hun kjempet hederlig hele veien og kunne like gjerne vunnet da det ble tight på målstreken. Trener som normalt med dobble sett med intervaller, arbeidskjøring og ridning.

Spik Lotta startet i Rappfots Æresløp 2/6, det var ett tøfft felt å de åpnet første 1000m på 21, Lotta ble naturligvis trøtt og stoppet opp på slutten og fikk ikke penger. 26/6 var hun ute i sulkyløp og fikk med seg en ok 5.plass. Trener mye sammen med S.G. Jerv Blesa og trener for det meste i rygg.

2-åringene Smedheim Lys og Dag Solana sto på beite til 20/6, har siden stått på travbanen og trener som normalt. Mye mengde trening, rolige økter i skogen, jogg, galopp i grop og banetrening.


Mai 2018

Mai var en fantastisk måned for oss. Med en trippelprosent på 55% og seiersprisen på 33% er vi veldig fornøyde! Månedens prestasjon står å veier mellom Spik Lottas montedebut 1/5 der hun vant overlegent og Karmland Stilsons seier i Bergen Travparks finale 20/5 hvor han overbeviste og senket rekorden 2 sekunder!

Liten oppdatering på stallhestene:

C.C. Heaven debuterte 27/5, gjorde en grei debut men hoppet desverre på siste bortre, litt urutinert og trengte løpet. Har forandret seg mye siden han kom og ser fin ut. Startes framover for å få rutine og kan bli en fin hest frammover. Trener mye på banen og veksler med dobble heat 1600-2100, intervaller 5X700m og 1600m x3.

Heimlunds Snorre debuterte med startgalopp 27/5, så grei ut etterpå. Har mye problem i starten og dette jobbes med. Trener sammen med de andre løpshestene og går mye doble 5 x 700m, bakke, fartslek og 4x4min i arbeidsvogn.

Karmland Stilson har 100% trippel denne mnd. Startet 3/5 hvor han debuterte for oss, han startet mot bedre hester og tok en sterk 3.plass fra dødens! Senket rekorden til 28,5. 10/5 vant han på hjemmebane Haugalandet, helenkelt på sørpebane! Avsluttet mai med en kruttsterk seier i Finaleløpet i Bergen Travparks Løp 20/5 på 27,2, helt overlegen! Han har trent mye 4x4min arbeidsvogn for å bli sterk samt intervaller 5x700m. Ridning og longering har han hatt nytte av og blitt smidigere og mykere i kroppen!

S.G. Jerv Blesa startet mai med å gå inn til en hederlig 2.plass, kjempet hele veien og tapte for en for dagen bedre hest. Hun gikk også på Haugalandet, da ble det galopp og en premie. Hun var også med i finalen i Bergen Travparks løpet hvor hun ble for hissig og ble upl. Hun går også sine vanlige treningspass med de andre løpshestene.

Spik Lotta startet måneden med en overlegen seier i montedebuten 1/5. Helt kontrollert hele veien og kom i mål 30-40m før de andre på 26,9! Startet også 10/5 men fikk ikke premie men ett fint ryggløp før neste oppgave Rappfots Æresløp 2/6.

2-åringene Smedheim Lys og Dag Solana har stått på gården hjemme og fått det litt roligt en periode. De var på utstilling i Sauda 12/5 og ble stilit i 1 og 2 kvalitet med gode karrakterer og er da kvalifisert til Veikle Balders Landsfinale 2018.

1-åringen Juniflya er ferdig innkjørt og er reist hjem til eiere for sommerbeite.

Alt i alt en topp mnd for MM Trav!